Beste belangstellenden, amicae. Hieronder vindt u de open activiteiten van het Aloude en meest illustere dispuut van S.C.R.E.D., T.A.E.N.I.A. Dit jaar zijn er vijf open activiteiten voor u, als noviet bij SSR, om kennis te maken met T.A.E.N.I.A. en haar amici. Voor sommigen van jullie zal aldaar duidelijk worden dat dit jaar slechts een plek in de metaforische duisternis rest. Zoekt u liever haar licht? Dan zal T.A.E.N.I.A. u middels deze O.A.’s een lantaarn bieden, om met ons te zoeken naar haar waarheid. U kunt de lantaarn aansteken door een mail te sturen naar bestuur@taenia.org of het bestuur op een andere wijze te benaderen. Ondanks dat T.A.E.N.I.A. een mannendispuut is, zijn dames bij de O.A.’s ook welkom, met uitzondering van de Semi-open vergadering.

Bierproeverij (21 okt)

Vriend van Het Aloude en bierkenner Jack van der Plas organiseert voor ons een bierproeverij. Van voorgaande jaren kan ik u mededelen dat de selectie nog nooit heeft teleurgesteld en we kijken er dit jaar ook weer erg naar uit. Na aanmelding bent u meer dan welkom om 20:30 klokke te S.C.R.E.D.

Open vergadering (24 okt)

De belangrijkste activiteit die Het Aloude organiseert zijn de maandelijkse vergaderingen. Hier wordt, net zoals we al 97 jaar doen, heftig gedisputeerd over de belangrijke en minder belangrijke zaken uit het leven. Normaal gesproken is deze vergadering gesloten voor niet-dispuutsleden, maar eens per jaar opent T.A.E.N.I.A. haar deuren voor mensen buiten het dispuut zodat ook zij zich voor één avond T.A.E.N.I.A.an kunnen wanen.

De vergadering zal om 14:00 uur klokke openen in de Pelibar, gevestigd op Pelikaanhof 52 te Leiden. Omdat ook hier de capaciteit beperkt is, vragen we u uzelf van te voren aan te melden door een mail te sturen naar het bovenstaande email-adres.

Spelletjesavond (11 nov)

T.A.E.N.I.A. is nooit vies geweest van een spelletje op zijn tijd. Om dit enthousiasme te kunnen delen met jullie novieten organiseert Het Aloude een spelletjesavond. Er zal een verscheidenheid van spelletjes aanwezig zijn, van kaart tot bord. Schroom vooral niet om zelf iets mee te nemen. Er zullen vast enthousiastelingen onder ons zijn die bij u willen aanschuiven. U bent welkom vanaf 20:30 te S.C.R.E.D.

Borrellezing (25 nov)

Een van onze amici zal een lezing houden over een onderwerp dat hem zeer boeit in een dappere poging zijn enthousiasme ook op ons te laten afgeven. Onder het genot van een pilsje dan wel frisje te S.C.R.E.D. zullen wij hem toehoren en naderhand is er uiteraard ruimte voor vragen en discussie. De lezing zal om 22:30 aanvangen.

Semi-open vergadering

Deze tweede open vergadering is slechts vrij te bezoeken tot de pauze. Na de pauze zullen zij die zitten zijn gebleven toetreden tot het amiculaat, uw leerschool tot het worden van een amice van het aloude. Welke bijzondere zaken er na de pauze plaatsvinden is helaas iets dat binnen het dispuut dient te blijven, maar mocht u uw belangstelling voor het Aloude naar een hoger niveau willen tillen kan dit geen barrière zijn. Wederom zijn wij nog op zoek naar een externe locatie. U hoort te zijner tijd van ons.